Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Új oktatási koncepció, részlet - WTF ?!

Új oktatási koncepció, részlet:

 

WTF ?!

 

            A kormány által még a nyilvánosságra hozás előtt elfogadott oktatási koncepció egy új, eddig ismeretlen részét hozta nyilvánosságra az eduline.hu. Az index.hu cikkében „Drágul az egyetem a gyenge hallgatóknak” címmel, a forrásokban feltüntetett, részlet azt taglalja, hogy a költségtérítéses hallgatók nem kerülhetnek át államilag finanszírozott képzésre, csak államilag támogatottról költségesre, a minimális átlagot pedig 2,5-re tennék, az első pótvizsga sem lenne ingyenes, nem is beszélve a tantárgyak újrafelvételéről is. Hab a tortán a túlfutó diákok kirúgása. A kormány ezek szerint nem képes különbséget tenni a legkönnyebb és a legnehezebb szakok között.

 

Az államilag finanszírozott képzésről a 2,5 alatti FÉLÉVES! átlaggal, vagy a kreditek meg nem szerzésével költségtérítéses képzésre átkerült hallgatók már nem kerülhetnek át újra államilag finanszírozott képzésre. A túlfutó diákoknak a túlfutási időben a tantárgyak 8%-a maradhatna hátra, akinek több marad, azt is átrakják a költségtérítéses képzésre.

 

            Az újrafelvételért és már az első pótvizsgáért is fizetni kell.

 

            A felsőoktatásból is sokkal könnyebb lesz kikerülni, mivel a megnyirbált államilag finanszírozott képzésidőt még egy tétellel: Akik a képzésidő másfélszerese alatt nem képesek végezni (függetlenül attól, hogy milyen képzésen vannak, milyen átlaggal, mennyi van még hátra), azok nem folytathatják a tanulmányaikat. Az index.hu cikkében a „Az alapképzésben részt vevők így négy és fél, a mesterszakosok három, az osztatlan képzésen részt vevők hét és fél, míg az orvosi szakok hallgatói kilenc évig járhatnak egyetemre, főiskolára.” Valahogy bebizonyítja, hogy a kormány és a kormánytisztviselők „nem okosabbak, mint egy ötödikes”, 3,5*1,5=4,5? szerintünk lefelé kerekítéssel olyan 5, matematikai kerekítéssel olyan 5,5 év.

 

            Végeredményben ez a koncepció csak és kizárólag arra irányul, hogy azokat a legerősebb felsőoktatási intézmények elnéptelenedjenek, a fiatalok, és már mindenki meneküljön, akinek van egy cseppnyi esze, és tovább nőjön a gazdag tőkés és a szegényebb osztályok közötti különbség. Ezt, mint a felsőoktatás résztvevője, mint diák képtelenség támogatni.

 

 

Források:

 

http://index.hu/belfold/2011/09/19/dragul_az_egyetem_a_gyenge_tanuloknak/