Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Hell Energy Drink - Az energiaital, amire nem vonatkozik a "hamburger" adó

Hell Energy Drink:

Az energiaital, amire nem vonatkozik a "hamburger" adó

 

Szinte minden energiaital ára emelkedett az elmúlt hónapokban, főként nyár végén,amikor érvénybe lépett egy új adótörvény. A törvény megadóztatja a koffein tatalmú üdítőket. A Hell energiaital gyártója jó ideje dolgozott akkorra már egy olyan energiaitalon,ami hatását tekintve egyezik a többi energiaitallal, viszont a csökkentett koffein tartalma miatt új terméket képez az energiaitalok és így a tuning üdítők piacán. Az eredmény kiváló lett.

A Hell energiaital, mint minden más hazánkban kapható energiaital 32mg/100ml (összesen tehát 80mg/normál adag) koffeint tartalmazott. A kivételt a Burn jelentette horribilis, 35mg/100 ml-es koffeintartalmával. A Monster nergiaital ugyancsak 32mg/100ml tartalommal rendelkezett, de a mennyisége miatt "pörgette" tetőfokra az embereket. Egy másik kivétel a 600 ml-es (6 decis) Bomba energiaital volt, aminek csökkentették a koffeintartalmát, hogy ne legyen egészségkárosító hatása.

 

Gazdasági hatások:

 

A kormány az új, főként agresszív pénzügyi finanszírozásába (rövid távú bevételekkel próbálják finanszírozni a hosszútávú kiadásaikat) beletartozik az, hogy az energiaitalokat, hamburgereket, chipseket, egyéb hasonló gyors élelmiszereket és üdítőket egy adóval sújtották. Ez a finanszírozás az összes vonatkozó gyárótra káros hatással jártak, mivel így vagy kevesebb profittal, vagy pedig magasabb árral dolgoznak, ami a vásárlások számának csökkenésével, újabb profitveszteséggel jár.

 

Társadalmi, Hallgatói hatások:

 

Sok hallgató előszeretettel fogyasztotta ezeket a termékeket, mivel a szavatossági idejük minimum fél év és a megvétel után azonnal fogyaszthatóak. Nem kell őket hűtőben tárolni, tehát elég igénytelenek a környezeti hatásokra. Fogyasztásukat a teljes élvezet érdekében hűtve javasolják.

 

Hell energiaital: újítások:

 

A Hell energiaitalt MATE Tea-ból készítik, a hatása gyengébb,mint a koffeiné, viszont sokkal tovább tart. Az új energiaital tartalmaz ugyan elenyésző mennyiségű koffeint, de az íze nagyon emlékeztet az elődjére, így nagyon enyhe változást lehet érzékelni. A legtöbb boltban ugyan megemelték az összes energiaital árát, így a Hellét is, de jelenleg olyan adat nem áll rendelkezésre, hogy ezt az új, nem adóztatott terméket miért nem lehet az eredeti, adómentes árán kapni.