Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Megszűnik az Egyetem?

A kormány brutális erejű oktatási reformprogramjában nem szerepel az Óbudai Egyetem, mint megmaradó államilag finanszírozott intézmény.

Az index.hu cikkéből nyilvánvalóan látszik, hogy a kormány 12-re akarja csökkenteni a finanszírozott felsőoktatási intézmények számát, ezek között az Óbudai Egyetem nem kapott helyet. Az egyetem számára több lehetséges kiút is létezik a fennmaradásra, bár ha a kormány meg akarja szűntetni, akkor meg fogja. Nem kis gondot okoz most külső szemlélődőnek maradni, és nem felháborodott vesztesként okokat keresni.

A 12 egyetemből 11-et már ismerünk, a 12. szuperegyetemnek nevezett felsőoktatási intézmény ebbe, a Közszolgálati Egyetem névre hallgató tömörülésbe kerülne a többi iskola.

A legmeglepőbb hír a Corvinus Egyetemről jött, mivel azt teljes mértékben fel akarják feladarabolni függletlenül attól, hogy az egyik legnagyobb külföldi diákokat oktató intézményünk, valamint az egyik legfejlettebb laborokkal és tananyaggal rendelkező egyetem, tehát a vezetése modern és élvonalbeli.

Az Óbudai Egyetemen még nem találtunk reakciót erre a hírre. Az egyetemünknek több lehetősége is van a függletlen megmaradásra.

A kormány 88 milliárd forintos spórolást remél ettől az intézkezdeésről. Végkifejletben a helyzet kissé kaotikus, a 29 jelenleg működő egyetemet 12-re akarják leredukálni összevonásokkal, megszűntetésekkel. A főiskolák közül is csak 4-5-öt akarnak megtartani. Ha újabb információk kerülnek a birotkunkba, azonnal közzétesszük!

 

Források:

index.hu,

http://index.hu/belfold/2011/05/04/feltrancsirozzak_a_kozgazt_es_az_felsooktatas_felet/