Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Metro4 Látogatás az SZHÖK szervezésében 2012

Metro4 Látogatás az SZHÖK szervezésében 2012


Székesfehérváron pezseg a hallgatói élet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy már a második héten egy jó hangulatú szalonnasütést rendeztek a hallgatók, majd másnap hajnali 8 órakor indultunk Budapestre, megnézni a 4-es Metro építkezését. Az ilyen tanulmányi kirándulásoknak nemcsak szakmai, hanem csapat- és kapcsolatépítő jellege is van, hiszen az oktatók és a hallgatók az iskolán kívül nem mindennap találkoznak.

A felutazás után szívélyes fogadtatásban volt részünk majd megnézhettünk egy olyan Metró vonal két állomását, amelyet lehet még sok évig nem láthat az utazóközönség. A Rákóczi téri állomáson mentünk le kb. 4 emelet mélyre, és onnan indult az idegenvezetés. Majd átsétáltunk a 300 méterrel arrébb fekvő Blaha Lujza téri állomáshoz. A betongyűrűk a helyükön vannak, még wifi-t is találtunk a föld alatt. Sok érdekes technikai megoldást láthattunk, s megtudtuk, hogy 2014-ben kész lesz az első szakasz. A jövőben mindkét végállomás felé néhány állomással meghosszabbítanák a metróvonalat, ugyanis fő cél a külvárosi régiók bekapcsolása a tömegközlekedésbe. A project nagy részét (2/3-át) az Európai Unió fizeti, a maradék harmadon pedig a főváros és az állam osztozik.


m3Az érdekes előadás és a két állomás épületének körbejárása után délben Székesfehérvár felé vettük az irányt s egészen az AREK-ig meg sem álltunk. Elmondhatjuk, hogy egy jó hangulatú szakmai program részesei lehettünk. Reméljük a következő hetekben, hónapokban hasonlóan érdekes kirándulásokra lesz lehetősége a székesfehérvári oktatóknak, hallgatóknak.

Képek:

Youtube:

Írta:

Szente Gábor
Alba Regia Egyetemi Központ
Székesfehérvár

Forrás:

http://arek.uni-obuda.hu/?hirek=127