Akcióink:


 

Oldal megosztása

Share this

Partnereink

Partnereink:


 Partnereink:

          

Röghöz kötés - Újabb részletek

Röghöz kötés

Újabb részletek

 

A Népszabadság Birtokába került legújabb információk szerint szeptemberben bevezetik a „röghöz kötő” szerződést, amit a hallgatói jogviszonytól függetlenül, az állammal kell megkötni. A jelenlegi álláspont szerint minden százezer forintos költség után egy hónapot kell itthon dolgozni. Ha valaki mégis külföldre megy, akkor a banki alapkamat fölött 3%-os értékkel számolva kell fizetni.

 

Fizetés

 

A rendelet szerint évente elszámoltatnák azokat, akik megkötötték ezt a szerződést, így az  egymilllió kétszázezer forintos befizetendő összeget vagy egy összegben, vagy részletfizetéssel lehet törleszteni.

 

A nemfizetés hatásai

 

Az EU legtöbb tagországában jobbak a lehetőségek: magasabbak a bérek, kisebbek az adók, nem beszélve arról, hogy kevesebb munkáért több pénz is kereshető (van olyan terület, ahol a munkavállaló kiszámolta: majdnem fele annyit kell dolgoznia, mint itthon, és a fizetése körülbelül 5-6 szorosára nő). A kint elhelyezkedő munkavállalók azon része, akik diplomásként a saját munkakörükbe helyezkednek el, képesek kifizetni ezt a havonta százezer forintot.

 

Források:

http://www.origo.hu/itthon/20120104-nepszabadsag-szeptembertol-vezetnek-be-a-hallgatoi-szerzodest.html

 

http://nol.hu/belfold/20120104-diplomas_roghoz_kotes